Εργοδότες

Χρήσιμες πληροφορίες για Εργοδότες

Η συνεργασία με την IAESTE

Η Ελλάδα στην προσπάθεια της να δώσει την ευκαιρία στους φοιτητές και αποφοίτους των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στο εξωτερικό, προκειμένου να αποκτήσουν εμπειρία στο αντικείμενο των σπουδών τους, συμμετέχει στη παγκόσμια μη κυβερνητική οργάνωση IAESTE από το 1958.

Γιατί να επιλέξετε να προσφέρετε μια θέση πρακτικής σε ξένο φοιτητή;

Επειδή το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών IAESTE στηρίζεται αποκλειστικά στην αρχή της αμοιβαιότητας για να μπορέσει η χώρα μας να στείλει φοιτητές στο εξωτερικό για πρακτική άσκηση πρέπει να εξασφαλισθεί στην Ελλάδα ο αντίστοιχος αριθμός θέσεων για τους αλλοδαπούς φοιτητές των χωρών μελών της Οργάνωσης. Είναι προφανώς υψίστης σημασίας η εξεύρεση όσο των δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού θέσεων πρακτικής άσκησης, αφού με αυτό τον τρόπο εξυπηρετείται η ανάγκη των Ελλήνων φοιτητών για επιμόρφωση και επέκταση της γνώσης και εμπειρίας τους, μέσα από την ενασχόληση τους σε σημαντικούς τομείς διεθνών κέντρων ερευνών και εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών. Παράλληλα δίνεται η ευκαιρία στους αλλοδαπούς φοιτητές, που πραγματοποιούν αντίστοιχα την πρακτική τους στη χώρα μας, να έρθουν σε επαφή με την ελληνική παραγωγική κοινότητα και να προβάλλουν τα τεχνολογικά επιτεύγματα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Με πάνω από 60 χρόνια εμπειρία η IAESTE Ελλάδας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε φοιτητές με υψηλά προσόντα και εξαιρετικές επικοινωνιακές δεξιότητες που θα φέρουν μια διεθνή διάσταση στην εταιρεία σας νέες ιδέες και συχνά καινοτόμες πρακτικές. Πολύ απλά ο εργοδότης μέσω της IAESTE Ελλάδος αποκτά πρόσβαση σε ένα διεθνές δίκτυο που περιλαμβάνει πάνω από 85 χώρες μέλη και πάνω από 15.000 φοιτητές!

Η πρακτική άσκηση στο εξωτερικό είναι μια μοναδική εμπειρία για κάθε φοιτητή αλλά και για κάθε απόφοιτο. Επηρεάζει τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική του ανάπτυξη, του δίνει την ευκαιρία να αποκτήσει σημαντικές διαπολιτισμικές εμπειρίες και να δημιουργήσει νέες σχέσεις καθώς και να ενθαρρύνει την πολυπολιτισμική του κατανόηση. Οι φοιτητές της IAESTE λειτουργούν ως ένα είδος Πρεσβευτών της χώρας τους, θέτοντας τις βάσεις για μελλοντικές ανταλλαγές και συνεργασίες. Μοιράζονται τα οφέλη της ανταλλαγής καθώς ενσωματώνουν νέες αντιλήψεις, δείχνουν διαπολιτισμική ευαισθησία στς καθημερινές τους συναλλαγές και πρωτοστατούν στην κατανόηση και αποδοχή της διαφορετικότητας των κοινωνιών και πολιτισμών του κόσμου.

Ποια είναι τα οφέλη του εργοδότη που προσφέρει μια θέση πρακτικής σε ένα αλλοδαπό φοιτητή;

Υψηλού επιπέδου φοιτητές των οποίων τα τυπικά προσόντα και το πεδίο εξειδίκευσης ανάγονται στην αποκλειστική σας αρμοδιότητα.

Η χρονική διάρκεια καθώς και το διάστημα της πρακτικής έχουν μεγάλη ευελιξία και καθορίζονται αποκλειστικά από εσάς. Επίσης η χρονική διάρκεια δύναται να επεκταθεί σύμφωνα με τις ανάγκες και απαιτήσεις σας.

Για τη στοιχειώδη κάλυψη των εξόδων διαβίωσης των αλλοδαπών φοιτητών στη χώρα μας (διαμονή, διατροφή και μετακινήσεις) έχει ορισθεί μια αμοιβή που κυμαίνεται στο ύψος του κατώτατου μισθού της χώρας μας. Πέρα από αυτό ο εργοδότης δεν έχει την παραμικρή οικονομική υποχρέωση.

Η ευθύνη για την επεξεργασία και διεκπεραίωση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών που αφορούν στην είσοδο, παραμονή και πρακτική ενός αλλοδαπού φοιτητή στη χώρα μας μέσω IAESTE ΔΕΝ σας επιβαρύνουν ούτε στο ελάχιστο! Η ΙΑΕSTE Ελλάδος θα φροντίσει όλα τα διαδικαστικά που αφορούν από εξεύρεση διαμονής, μέχρι την έκδοση βίζας, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ. Τα πάντα γίνονται με δική μας φροντίδα και μέριμνα!

Οι υπάλληλοι σας θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν πιο εκτενώς μια ξένη γλώσσα και να αποκτήσουν διαπολιτισμική κουλτούρα ανταλλαγών. Φρέσκες ιδέες, διαφορετική νοοτροπία, αντίληψη και θεώρηση των πραγμάτων, καθώς και ευκαιρίες για συνεργασίες με ξένες εταιρείες και Πανεπιστήμια είναι μερικά από τα προφανή πλεονεκτήματα της προσφοράς από μέρους σας μιας ή και περισσοτέρων θέσεων πρακτικης άσκησης στο Τμήμα μας.

Παρέχετε σημαντικό κοινωνικό έργο: με κάθε θέσης πρακτικής που προσφέρετε δίνετε τη δυνατότητα σε έναν Έλληνα φοιτητή να αποκομίσει τα οφέλη μιας πρακτικής στο εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Διεθνή ΙΑΕSTE, το έργο της και τις χώρες-μέλη μπορείτε να επισκεφθείτε την διεθνή ιστοσελίδα και φυσικά να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας.

Προσφορά Θέσεων

Αν ενδιαφέρεστε να παρέχετε μία θέση πρακτικής άσκησης ή θέλετε περισσότερες πληροφορίες, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Επικοινωνία