Ελένη Καπίδου


Αφού ολοκλήρωσα τις πτυχιακές μου σπουδές στη Χημεία, έκανα αίτηση για πρακτική άσκηση μέσω της IAESTE στο LTU. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης ασχολήθηκα με ενζυμικές αντιδράσεις για την τροποποίηση του φερουλικού οξέος.

Σκοπός της έρευνάς μου ήταν η αξιοποίηση και η βιολογική ενίσχυση αυτής της ένωσης. Επιπλέον, ασχολήθηκα με τη βιολογική αξιολόγηση υδρογέλης, που παράγονται από υπολείμματα κακάο και σημύδας, για εφαρμογές επούλωσης πληγών.

Μέσω αυτής της πρακτικής άσκησης είχα την ευκαιρία να βελτιώσω και να μάθω νέες εργαστηριακές δεξιότητες και να αναπτύξω την ακαδημαϊκή μου γραφή. Η συνεργασία με εξαιρετικά έμπειρους ερευνητές με βοήθησε να σκέφτομαι ως ερευνητής όσον αφορά τη βελτιστοποίηση των πειραμάτων και την επίλυση προβλημάτων.

Μέχρι να φτάσω, γνώρισα υπέροχους ανθρώπους τόσο στο IAESTE LC όσο και στο εργαστήριο, οι οποίοι έκαναν την εμπειρία μου στη Luleå αξέχαστη. Η πολυπολιτισμική ομάδα στο εργαστήριο ήταν το κερασάκι στην τούρτα όσον αφορά την εμπειρία μου στο Luleå.

Η Luleå είναι η πρωτεύουσα της περιοχής Norrbotten, η οποία αποτελεί μέρος της σουηδικής Λαπωνίας. Η διαμονή μου εκεί για 9 μήνες μου έδωσε την ευκαιρία να βιώσω από τον ήλιο του μεσονυκτίου όπου η νύχτα είναι ένα απέραντο ηλιοβασίλεμα μέχρι το βόρειο σέλας που κάνει τον κρύο σκοτεινό χειμώνα να μοιάζει με παραμύθι. Η καθημερινή ζωή είναι εντελώς διαφορετική σε σύγκριση με αυτό που προσφέρουν άλλα μέρη. Η πεζοπορία γίνεται πιο συναρπαστική σε συνδυασμό με το μάζεμα μούρων και το κυνήγι του σέλαος.

Τέλος, το σκι και το πατινάζ στον πάγο μετατρέπονται σε καθημερινή ρουτίνα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Προηγουμενο
Επόμενο