Σταύρος Κινικλής


Ονομάζομαι Σταύρος Κινικλής και τα τελευταία πέντε χρόνια σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας (Ελλάδα), με εξειδίκευση στους τομείς της Ηλεκτρονικής/Μικροηλεκτρονικής, Materials engineering και Βιοϊατρικής μηχανικής. Ολοκληρώνοντας το τελευταίο έτος των σπουδών μου και προτού πάρω το πτυχίο μου, αποφάσισα να εξερευνίσω τις πρακτικές πτυχές του αντικειμένου μου, προκειμένου να διευρύνω την παλέτα των δεξιοτήτων μου, να κατανοήσω πλήρως τις ακαδημαϊκές έννοιες, καθώς και να δοκιμάσω τις γνώσεις μου.

Μέσω της εξάμηνης πρακτικής άσκησης στο Ινστιτούτο Μικροτεχνολογίας και Φωτονικής (IMP – Institute for Microtechnology and Photonics), τμήμα του OST (Ostschweizer Fachhochschule) στην Ελβετία (Buchs SG), συνειδητοποίησα πως, εκτός των προαναφερθέντων, είχα αποκτήσει ήδη από τους πρώτους τρεις μήνες, ανεκτίμητες γνώσεις και εμπειρίες αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας ενός εργασιακού περιβάλλοντος, καθώς και μία πολύ καλή εικόνα σχετικά με την ροή και τις ισορροπίες μίας ολοκληρωτικά επαγγελματικής καθημερινότητας.

Η IAESTE μού προσέφερε μία αποκλειστικά αυθεντική εμπειρία, η οποία αποδείχθηκε ένα ισχυρό προνόμιο για την μετέπειτα επαγγελματική μου πορεία.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον σκέφτεται να το τολμήσει, αλλά ακόμα περισσότερο στα άτομα τα οποία ενδεχομένως να αμφιταλατεύονται για αυτή τους την απόφαση. Πιστέψτε με όταν σας λέω ότι μία τόσο μοναδική εμπειρία θα σας βοηθήσει να προσανατολιστείτε ή ακόμη και να κατασταλάξετε σχετικά με τις απαιτήσεις, προσδοκίες και φιλοδοξίες που θα έχετε για την μελλοντική επαγγελματική σας ενασχόληση.

Προηγουμενο
Επόμενο